"VOEL JE GOED IN JE VEL" leterlijk & figuurlijk.

                  Zoek balans en combineer je krachten.    

Lichaam - Fysieke energie: rust, gun jezelf me- time

Hart - Emotionele energie : vertrouwen, eerlijkheid

Geest - Mentale ernergie : creatief, authenticiteit

                Ziel - Spirituele : schoonheid, waarden

Voordelen mindfulness

Mindfulness vermindert stress. Dat is wetenschappelijk bewezen. Tegelijk verhoogt deze vorm van aandachtstraining je focus en je concentratie. Bovendien hebben diverse studies aangetoond dat zelfs een korte medidatie al van invloed is op de delen van je brein die verband houden met empathieen compassie. Ten slotte helpt mindfulness je om je minder te laten leiden door emoties en vergroot ze je creativiteit. Voldoende redenen om het te proberen, of te blijven doen, toch? 

Schone huid, basis gezonde huid

Een mooie en gezonde huid is een schone huid. Reinigen is het sleutelwoord.Reinig je huid echt iedere dag. Voordat je 's ochtends je verzorgingsproducten aanbrengt en 's avonds voor je gaat slapen. Deze reinigingsroutine kun je beter niet overslaan, ook niet als je geen make-up draagt. Bedenk dat reinigen met water niet voldoende is. Gebruik voor het reinigen liever een aangepaste gezichtsreiniger.

Meer beweging

Bewust gezond leven begint vaak bij het veranderen van je voedings- en bewegingspatroon. Als je niet zo goed weet hoe je met bewegen moet beginnen, kun je thuis 10 minnuten wat simpele oefeningen doen.Of een korte wandeling buiten.

tai chi, pilates, yoga, qigong, dansen, touwtje springen, enz......

Wat bij jou past! Stap voor stap kleine veranderingen ;-)

Huidverzorging: basis

Reinigen, tonic, hydrateren en de huid rond de ogen vezorgen. Dit alles kan je nog versterken met een serum! Heel belangrijk verzorg je huid goed! Investeer in je duurste kledingstuk " de huid"

 

Loslaten van geluk als doel kan ervoor zorgen dat geluk vanzelfs komt. Jon Kabat-Zinn

Vertrouwen is de lijm van het leven, het fundamentele principe van alle relaties. Stephen Covey

Gezonde hersenen

Hoe houd je jouw hersenen gezond? De eerste tip ligt voor de hand: voldoende slapen. Je hersenen hebben namelijk rust nodig om alle indrukken van de dag te verwerken. Hoe meer daglicht je overdag ook vangt, hoe meer je achteruitgang van je hersenen kunt vertragen. Het is ook, juist op oudere leeftijd, belangrijk om lichamelijk en geestelijk actief te blijven. Als je je hersenen nieuwe prikkels blijft bieden, ben je mentaal flexibeler.

Woensdag 1 januari 2020 !

Idealisme en realisme gaan hand in hand 

Nobilis...Net iets anders...aura...goed voelen 🌹

N oscerne ~  leren/kennen/weten   ~  kruin(violet)              ~ Bewustzijn & Echte Essentie

O bserve   ~  waarnemen                   ~  voorhoofd(indigo)   ~ Intuïtie & Verbeelding

B elief       ~  geloven                           ~  keel (blauw)             ~  Communicatie & Expressie 

I nner        ~  binnenste                       ~  hart(groen)               ~ Liefde & Relatie

L ove        ~  liefde                               ~  zonnevlecht              ~  Vitaliteit & Kracht

I nstituut  ~  organisatie                     ~  heiligbeen(oranje)   ~ Emotie & Gevoel

S kin         ~  de huid                            ~  wortel(rood)              ~ Aarding & Zekerheid

That's me ISFJ verdediger HSP

zoals Jay Shetty zegt: Good head , Good hart , Good service

Ik hou van de balans van schoonheid. Ik vind het belangrijk dat iedereen " zich goed voelt in zijn vel" letterlijk en figuurlijk ;-)

Mijn grootste uitdaging is iedereen energie, vitaliteit en een gezonde uitstraling te geven om krachtiger in het leven te staan! Alsook de rust en de  spiritualiteit  te omarmen! 

Nobilis instituut voor de huid ... is net iets anders. 

Feel Good about yourself...with our care. 🌹

 

 

Volg je dromen, (doe ik 😘)  niet je nachtmerries! 

In goede en kwade dagen! Focus! 

 

 

Zondag 22 maart(cv) Doe vandaag de dingen op een andere manier

Ik zie jou 🌹

Na de meditatie open je je ogen en neem je even een moment om elkaar diep in de ogen te kijken. Dat lijkt heel simpel, maar oogcontact is onvoorstelbaar intiem. Het kan ongemakkelijk voelen, en tegelijkertijd opwindend. Door elkaar aan te kijken, stel je je beiden kwetsbaar op. Je voelt hoe het verlangen naar elkaar groeit, niet alleen doordat je de andere echt ziet, maar omdat je voelt dat je zelf gezien wordt. Probeer in stilte emotie als passie, tederheid en liefde met elkaar te delen. ( uit happinez nr.2 2020) 

 

Maandag 6 april (cv)

Vanuit dienstbaarheid ontluikt onze innerlijke bloem. 🙏

Ik vond dit een mooie geschreven tekst van "zielsgelukkig" f pagina !

Dit wil ik met jullie delen 🙏

Dagkaart 10 juni Innerlijke leegte Herken je het gevoel dat je op zoek bent naar een leegte in jezelf te vullen. Wanneer je dit gaat zoeken buiten jezelf, zal het nooit genoeg zijn om deze leegte te vullen. Je zoekt het in spanning, (verkeerde) vriendschappen, verslavingen enz. De leegte zal tijdelijk gevuld worden, maar het zal nooit van langdurige aard zijn en telkens zul je op zoek gaan naar nog meer, nog beter, nog groter. Om dit gevoel te lijf te gaan wordt het tijd om in jezelf te geloven. De moeilijkste opdracht en tevens de opdracht die je zoveel inzicht, balans en passie zal geven. Met passie, overtuiging in jezelf, in hetgeen je mee bezig bent, in hetgeen waar jij voor staat dat zijn de dingen die deze leegte vullen. Het heeft niets te maken met materiele zaken, deze bieden je een tijdelijke vervulling, maar zullen slechts altijd meer moeten worden. Doe hetgeen wat je doet vanuit je hart, vind jouw weg die alleen jijzelf kunt vullen met passie. Verbind je met jezelf, wijs niet met een vinger, want die iemand die roept dat er iets moet veranderen..... die iemand ben JIJ. Begin er NU mee!!!!

Kalender quote woensdag 10juni 2020

Liefde is het sterkste wapen dat de mens heeft ❤️